Kapalı Rahim Ameliyatı

    Kapalı Rahim Ameliyatı Ankara

    Kapalı rahim ameliyatı Ankara; başta rahmin alınması yani histerektomi işlemini ifade eden, bununla birlikte rahimdeki diğer birçok sorunun tedavisinde kullanılan ameliyat yöntemidir. Günümüzde, kadın hastalıkları ve doğum alanındaki birçok rahatsızlığın tedavisinde kapalı cerrahi kullanılmaktadır. “Laparoskopik cerrahi” adını verdiğimiz bu yöntem sayesinde, hastaların ameliyat sonrası iyileşme süreci kısalır. Enfeksiyon riski azalır ve kişi kısa süre içerisinde günlük yaşamına dönebilir.

    Laparoskopik histerektomi adını verdiğimiz, kapalı ameliyatla rahmin alınması işlemi, özellikle rahim ve yumurtalık kanserlerinde, en az acı ile en başarılı şekilde tedavi imkânı sağlar. Yazımızın devamında, kapalı rahim ameliyatı ile tedavi edilebilen rahatsızlıklar ve rahmin alınması hakkında daha fazla bilgi bulabilirsiniz.

    Ankara kapalı rahim ameliyatı için ise Op. Dr. Meltem Aksu ile iletişime geçebilirsiniz.

    Kapalı Rahim Ameliyatı Nedir?

    Kapalı rahim ameliyatı; laparoskopik yöntemle yapılan rahim ameliyatlarıdır. Başlıca kullanım alanı ise rahmin alınmasıdır. “Laparoskopik histerektomi” olarak bilinen bu yöntemde, rahmin alınması için derin ameliyat kesileri yapılmaz. Karın ya da kasık bölgesine açılan ince kesilerden, rahim görüntülenir. Sonrasında cerrahi işlem yapılabilir ve rahim çıkarılabilir. Kapalı ameliyat yöntemleri aynı zamanda rahimde fonksiyon bozukluğuna neden olan sorunların giderilmesi için de uygulanabilir.

    Günümüzde, kapalı rahim ameliyatları; miyom, polip, kist, kanser, rahim içi yapışıklık ve yumurtalık sorunları başta olmak üzere birçok jinekolojik rahatsızlığın tedavisinde uygulanmaktadır.

    Kapalı Rahim Ameliyatının Açık Ameliyattan Farkı Nedir?

    Kapalı rahim ameliyatının en önemli avantajı; hastanın batın bölgesinde büyük bir kesi yapmadan da cerrahi yapılmasına olanak tanımasıdır. Açık ameliyatlarda yapılan kesiler uzun sürede iyileşir. Bu nedenle hastanın ayağa kalkması, yürümesi ve günlük yaşamına dönmesi uzun zaman alır. Bu süre uzadıkça enfeksiyon riski ve bakım ihtiyacı da artar.

    Kapalı rahim ameliyatında ise batın bölgesine yapılan mikro boyutlardaki birkaç kesiden işlem yapılır. “Laparoskop” adı verilen, özel bir kamera sayesinde rahim görüntülenebilir. Açılan kesiler oldukça küçük olduğu için yaralar daha çabuk iyileşir ve kişi en fazla birkaç hafta içerisinde tamamen günlük hayatına dönebilir.

    Kapalı Rahim Ameliyatı Nasıl Yapılır?

    Kapalı rahim ameliyatında “laparoskop” adı verilen, yüksek çözünürlüklü kameralar kullanılır. Tedavi edilecek rahatsızlığa göre kasık ya da karın bölgesine mikro boyutlarda 2 – 3 kesi yapılır. Bu kesilerin bir tanesine laparoskop yerleştirilir. Laparoskop, rahmi detaylı olarak görüntüler. Sonrasında diğer kesilerden cerrahi işleme başlanır. Kapalı rahim ameliyatı ile kistler, polipler, yumurtalıklar, miyomlar ya da rahmin kendisi tamamen çıkarılabilir. Gerekli durumlarda rahim içi yapışıklıklar da tedavi edilebilir.

    Rahim Alındıktan Sonra Menopoza Girilir Mi?

    Kapalı rahim ameliyatları, özellikle kanser gibi rahatsızlıkların tedavisinde, menopoz öncesi de yapılabilir. Bu durum, menopozun başlamasına neden olabilir. Histerektomiden sonra (rahmin alınmasından sonra) adet kanamaları kesilir. Ancak yumurtalıklar alınmamışsa vücut hâlâ östrojen üretmeye devam eder. Eğer rahim ile birlikte yumurtalıklar da alınırsa hasta ameliyattan sonra hemen menopoza girer.

    Kapalı Rahim Ameliyatları Neden Yapılır?

    Kapalı rahim ameliyatı; rahim bölgesine yapılan birçok işlemi ifade edebilir. Ancak kapalı rahim ameliyatı denildiğinde akla genel olarak rahmin alınması gelmektedir.

    Kapalı rahim ameliyatı ile;

    • Miyomlar, kistler ve polipler çıkarılabilir.
    • Rahim sarkması tedavi edilebilir.
    • Rahim ve yumurtalıklar çıkarılabilir.
    • Rahim içi yapışıklıklar tedavi edilebilir.
    • Kısırlığa neden olan diğer faktörlerin tedavisi yapılabilir.

    Kapalı Rahim Ameliyatından Sonra Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

    Kapalı rahim ameliyatından sonra iyileşme süreci daha kısa olsa da hastanın enfeksiyondan kaçınmak için dikkatli olması gerekir. Ameliyat sonrası enfeksiyon riskini en aza indirmek için hastalarımız birkaç gün hastanede misafir edilir. Eğer bu süreçte anormal kanama, yüksek ateş ve aşırı hâlsizlik gibi şikâyetler ortaya çıkarsa zaman kaybetmeden yeniden doktora başvurmak gerekir. Genel olarak 1 – 2 hafta içerisinde tamamen günlük yaşama dönülebilir ve kişi kendi işlerini kendisi yapabilir.

    Ankara Kapalı Rahim Ameliyatı Fiyatları

    Kapalı rahim ameliyatları, rahimdeki birçok sorunun tedavisi için yapılabilir. Bu nedenle her ameliyattaki komplikasyon düzeyi ve gereklilikler farklıdır. Bu da rahim ameliyatı fiyatlarının değişmesine neden olur. Ameliyat süreci ve fiyatlar, hastamızın yapısına bağlı olarak değişir bu nedenle kişiye özeldir diyebiliriz.

    Ankara kapalı rahim ameliyatı fiyatları hakkında daha fazla bilgi almak için kliniğimizle iletişime geçebilir; randevu alabilirsiniz.

    Şimdi Ara!
    Yol Tarifi