Dört Boyutlu Ultrason Ankara
Dört boyutlu ultrason Ankara, anne karnındaki bebeğin hareketli olarak görüntülenmesini sağlar. İki boyutlu ultrasondan alınan görüntülerin birleştirilmesiyle oluşan bu dört boyutlu görüntü, bebeğin mimiklerinin bile görülmesini sağlar. Üç boyutlu ultrasondan farklı olarak, bebeğin hareketleri gecikmeli değil, eş zamanlı olarak görüntülenir.
Ankara dört boyutlu ultrason için Op. Dr. Meltem Aksu’nun kliniği ile iletişime geçebilir; randevu alabilirsiniz.
Ultrason Çeşitleri Nelerdir?
Kullanım amacına bağlı olarak sınıflandırılan, farklı ultrasonografik görüntüleme türleri bulunur;
- Pelvik Ultrasonografi: Rahim ve yumurtalık taramalarında, hamileliğin ileri dönemlerinde uygulanan ultrason işlemidir.
- Abdominal Ultrasonografi: Karın boşluğundaki organların görüntülenmesidir.
- Transvajinal Ultrasonografi: Kadın üreme organlarının görüntülenmesinde başvurulan ultrasonografik yöntemdir.
- Renkli Doppler Ultrasonografi: Damar hastalıklarının teşhisinde kullanılan bir görüntüleme yöntemidir.
Gebelik döneminde, anne karnındaki bebeği ve gelişimini takip edebilmek için ise 2, 3 ve 4 boyutlu ultrasondan yardım alınmaktadır.
4 Boyutlu Ultrason Nedir?
Ultrasonografik görüntüleme teknolojisi uzun yıllardır gebelik takibinde ve çeşitli hastalıkların tanı ve tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Bununla birlikte, son yıllarda yaşanan teknolojik gelişmeler sayesinde artık, daha net, detaylı ve eş zamanlı görüntüleme mümkün olmaktadır.
4 boyutlu ultrason, eskiden beri kullanılan 2D görüntüleme teknolojisi ile benzer prensipte çalışarak, ses dalgaları ile görüntü elde edilmesini sağlar. Ancak, 2 boyutlu ultrasondan farklı olarak, 4 boyutlu ultrason ile hareketli ve detaylı görüntüleme yapmak mümkündür. En, derinlik ve uzunluk boyutları ile görüntüleme yapan 3D teknolojisine zaman boyutunun da eklenmesi ile 4D teknolojisine geçilmiştir. 4 boyutlu görüntüleme ile bebeğin anne karnındaki hareketleri, eş zamanlı olarak monitöre yansıtılır.
3 ve 4 Boyutlu Ultrasonun Farkları Nelerdir?
3 ve 4 boyutlu ultrasonografik görüntüleme, gebelikte detaylı ultrason olarak da bilinir. 3 ve 4 boyutlu ultrason teknolojisi sayesinde, anne karnındaki bebek, net ve detaylı olarak görüntülenebilir. Hatta birçok ebeveyn, çocuklarının yüzündeki mimik değişimlerini bile izleyebilirler. Bu da ebeveynlerin bebekleri ile kurduğu bağı güçlendirir ve doğumdan önce, oldukça özel bir deneyim yaşatır.
Dört boyutlu ultrason, aynı zamanda gelişimsel sorunların tespit edilmesinde de en iyi sonuçları veren ultrason çeşididir. Yarık dudak, fazla parmak (polidaktili), yüz deformiteleri, omurilik sorunları gibi anomalilerin teşhisi ve yakından incelenmesi için 3 ve 4 boyutlu ultrason tercih edilebilir. Bununla birlikte iç organlardaki anomalileri tespit etmek için en iyi yöntem; 2 boyutlu ultrasondur. Bu nedenle gebelik sürecinde tüm bu görüntüleme yöntemlerinden destek almak ve bebeğin gelişimini adım adım takip etmek en doğru yaklaşım olacaktır.
Dört Boyutlu Ultrason Kaçıncı Haftada Yapılır?
Ultrason grafisi ile bebeğin gelişimin izlenmesi, hamileliğin ilk haftalarından itibaren yapılır. Ancak, 4 boyutlu ultrason teknolojisini kullanarak görüntüleme, hamileliğin 4. ayından itibaren yapılabilmektedir. Gebeliğin 16. haftasından sonra, 4 boyutlu ultrason için, bu teknolojiye sahip kliniklerden randevu alınabilir. Bununla birlikte, en net ve detaylı görüntüleme, hamileliğin 6. ve 7. ayları arasında mümkün olmaktadır. Gebeliğin 24. ve 30. haftaları arasında, bebeğin cilt altı yağ dokusu gelişmiş olur. Bu nedenle, yapısal olarak dört boyutlu ultrason ile görüntüleme için daha uygun bir hale gelir. Ancak, 30. haftadan sonra, anne karnındaki yeri bebek için dar hale gelmeye başlar. Bu nedenle bebek, pelvise doğru iner ve dört boyutlu ultrasonda net bir görüntü elde etmek zorlaşır.
4 Boyutlu Ultrason Gerekli Mi?
Normal bir gebelik sürecinde, 2 boyutlu ultrason ile bebeğin görüntülenmesi ve takibinin yapılması yeterli olmaktadır. Ancak, belirli sorunların tespitinde, daha detaylı bir inceleme yapma şansı verdiği için 3 veya 4 boyutlu ultrason ile görüntüleme yapılabilir. 4 boyutlu görüntüleme, yarık dudak, fazla parmak (polidaktili), yüz deformiteleri, omurilik sorunları gibi anomalilerin değerlendirilmesinde uzman hekime yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda, bu tür bir anomalinin tespitinde, sorunun ebeveynler tarafından daha kolay anlaşılabilmesi için de dört boyutlu görüntülemeden yararlanılabilir.
4 boyutlu görüntüleme, ebeveynler tarafından, anne karnındaki bebekleri ile bağ kurmak, onun gelişim sürecini takip edebilmek açısından da tercih edilmektedir. Anne karnındaki bebeğin mimik ve hareketlerinin canlı olarak görüntülenmesi, ebeveynler için unutulmaz bir deneyim yaşama şansı sunar.
Ankara 4 Boyutlu Ultrason Fiyatları
4 boyutlu ultrason Ankara, günümüzde yeni ve etkileyici bir teknolojidir. Dolayısıyla ebeveynler için heyecan verici deneyimleri de beraberinde getirmektedir. Özellikle down sendromu, yarık parmak gibi gelişimsel ve kromozomal sorunların teşhisinde de oldukça önemlidir. Daha gelişmiş bir teknoloji olduğu için dört boyutlu ultrason fiyatları, bir miktar daha yüksek olabilir. Kliniğin kendi değerlendirmesi de fiyatları etkiler.
Ankara dört boyutlu ultrason fiyatları hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, kliniğimizle iletişime geçebilirsiniz.