Düşük Tedavisi Ankara

    Düşük Tedavisi Ankara

    Bebeğin, anne karnındaki gelişimini tamamlayamaması ve hamileliğin zamanından öncesi bitmesiyle bebeğin kaybedilmesi durumuna, düşük denilir. Tüm hamileliklerin %15-25’inde düşükle karşılaşılmaktadır. Gebeliğin düşükle sonuçlanması durumunda, düşük sonrası kürtaj yapılabilir. Düşükten sonraki tedavide, kanama ve enfeksiyonun önlenmesi amaçlanır.

    Yazımızın devamında düşük tedavisi ile ilgili olarak detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Ankara düşük tedavisi için Op. Dr. Meltem Aksu’nun kliniği ile iletişime geçerek; randevu alabilirsiniz.

    Düşük Nedir?

    Gebeliğin, 20 haftadan önce sonlanması durumuna düşük denilir. Bebeğin, 500 gram ağırlığına ulaşmadan, hamileliğin sonlanması da düşük olarak nitelendirilir. Tıbbî ismi abortus olan düşük, farklı nedenlerden kaynaklanabilir. Özellikle, gebeliğin ilk 3 ayında karşılaşılan ve tekrarlamayan düşüklerin nedeni genellikle kromozom bozukluklarıdır.  Annenin 35 yaşından büyük olması da düşük riskini artırır.

    Düşük Neden OIur?

    Düşükle sonuçlanan çoğu gebelikte, fetüsün normal şekilde gelişemediği görülür. Düşüklerin neredeyse yarısı, kromozom bozukluklarından kaynaklanır. Fazla veya eksik kromozom nedeniyle düşük meydana gelebilir. Kormozom bozuklukları, genellikle embriyo bölünürken meydana gelen hatalardan kaynaklanır.

    Bununla birlikte, annedeki mevcut rahatsızlıklar ya da gebelik sürecinde ortaya çıkan bazı hastalıklar da düşüğe neden olabilir. Bunlar;

    • Diyabet,
    • Enfeksiyonlar,
    • Rahim ve serviks hastalıkları,
    • Hormonal hastalıklar,
    • Tiroid gibi hastalıklardır.

    Düşük riskini artıran diğer faktörler:

    • Anne adayının 35 yaşından büyük olması, düşük riskini artırmaktadır. 40 yaş üstünde bu risk, %40’a çıkmaktadır.
    • Daha önceden de düşük yapmış olmak
    • Kontrolsüz diyabet gibi, kronik hastalıklar
    • Sigara, alkol veya uyuşturucu madde kullanımı
    • Anne adayının fazla kilolu veya çok zayıf olması

    Düşük Belirtileri Nelerdir?

    Düşüğün en önemli belirtisi, kanamadır. Bu kanamaya, karın bölgesinde şiddetli bir ağrı hissi de eşlik edebilir. Bunun yanı sıra;

    • Bulantı
    • Kusma
    • Ateş
    • Halsizlik
    • Sırt ağrısı düşük sırasında yaşanan diğer belirtilerdir.

    Düşük Tedavisi Nasıl Yapılır?

    Düşük tedavisinde, canlı olmayan fetüsün rahimden çıkarılması şarttır. Bu nedenle düşük sonrasında kürtaj yapılması gerekebilir. Ancak düşük henüz yeni başlamışsa, düşük riskine işaret ediyorsa ve anne karnındaki bebek canlıysa, bu durumda farklı yaklaşımlar ile bebeğin yaşatılması sağlanabilir. Bu noktada doktorun deneyimi de ön plana çıkmaktadır.

    Eğer rahim içerisinde hiç parça kalmamışsa, düşükten sonra kürtaja gerek de kalmayabilir. Ancak ileri dönemde oluşacak gebeliklere temiz ve sağlıklı bir alan hazırlamak için düşükten sonra rahimde parça kalmadığına emin olmak gerekir.

    Düşük Sonrası Kürtaj Nasıl Yapılır?

    Kürtaj işlemi, hastaya lokal veya genel anestezi uygulanarak yapılabilir. Genellikle, hastanın sedasyon ile uyku hâlinde olması tercih edilir. Kürtaj için en çok tercih edilen yöntem ise vakumla kürtajdır. Bu yöntemle, ters basınç uygulanarak rahmin içi tamamen boşaltılır ve temizlenir.

    Düşüğü Önlemek İçin Neler Yapılabilir?

    Hamilelik sürecinde, anne adayının ve bebeğin sağlığına dikkat etmek, düşükleri önlemekte faydalı olabilir. Hamilelik sürecini, uzman bir kadın doğum hekimi ile yürütmek, düzenli olarak kontrollere gitmek ve hekimin yönlendirmelerine uygun hareket etmek önemlidir. Ankara düşük tedavisi hakkında daha fazla bilgi almak için kliniğimizle iletişime geçebilirsiniz.

    Hamilelik sürecinde sigara ve alkol kullanımı, düşük riskini artırır. Bu nedenle, sigara ve alkol kullanımının kesilmesi gerekir. Kafein de, düşük riskini artıran maddelerden biridir. Düşük riski olan gebeliklerde, bu riski azaltmak için kafein içeren gıdaların tüketilmesi de önerilmez.

    Annede bulunan kronik hastalıkların takibi ve kontrol altında tutulması, düşük riskini azaltan bir diğer faktördür. Düşük tehdidi olan ve özellikle gebeliğin ilk haftalarında kanama şikayeti olan anne adaylarının, sosyal ve iş yaşantılarını yavaşlatmaları gerekir. Anneyi yoracak fiziksel aktivitelerden kaçınmak, beslenme ve uyku düzenine özen göstermek önerilir.

    Gebelik sürecinde, yanlış ilaç kullanımı, anne ve bebek sağlığı açısından risk oluşturabilir. Bu nedenle, hamilelik süreci boyunca, ilaç alınması gereken durumlarda, mutlaka uzman bir hekime danışmak gerekir.

    Düşük Tehdidi Tedavisi Nasıl Olur?

    Düşük tehlikesi bulunan anne adaylarının tedavisinde, en sık tercih edilen yöntem ilaçla tedavi ve istirahattir. Oral veya vajinal yolla ilaç tedavisi uygulanabileceği gibi iğne ile enjekte edilerek de ilaç takviyesi yapılabilir. Annede kanama görülüyorsa, ilaçla tedavi ile kanamanın önüne geçilmesi amaçlanır. Genellikle, hamileliğin 12 – 16. haftalarına kadar, tedaviye devam edilir. Verilen ilacın dozu ve kullanım süresi, hastaya yönelik olarak, uzman hekim tarafından planlanır.

    Ankara Düşük Tedavisi Fiyatları

    Düşük tedavisi Ankara, hasta özelinde planlanan bir süreçtir. Bazı durumlarda, düşük sonrası kürtaj gerekirken, tam düşük gerçekleşmişse sadece kanama ve enfeksiyonun önlenmesi yeterli olabilir. Anne de kanama görüldüğü, ancak düşüğün gerçekleşmedi durumlarda ise düşük tehdidi tedavisi uygulanır. Bu nedenle, tedavi fiyatları, hastanın durumuna ve ihtiyaç duyulan tedavi yöntemine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Ankara düşük tedavisi fiyatları hakkında bilgi almak için kliniğimizle iletişime geçebilir; randevu alabilirsiniz.

    Şimdi Ara!
    Yol Tarifi